Groot spionageonderzoek gestart

Staatsgeheime informatie aangetroffen in woning van medewerker politie en NCTV

Politie en justitie zijn geschokt over de grote hoeveelheid staatsgeheime en gevoelige onderzoeksinformatie die is gevonden in de woning van ‘Ab’ El M., medewerker van de Politie en Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). Talloze gegevensdragers zijn in beslag genomen, vooral usb-sticks met informatie van de NCTV en politie.

‘Ab’ El M. werkte als tolk en analist voor zowel de NCTV als voor de politie en was jarenlang betrokken bij de meest vertrouwelijke onderzoeken. Politiemensen van het informatieknooppunt Contra-terrorisme, Extremisme en Radicalisering bij de Landelijke Eenheid van de politie trokken twee jaar geleden al aan de bel, omdat El M. vertrouwelijke info meenam op vakantie. De informatie kan de staatsveiligheid in gevaar brengen, net zoals de levens van bedreigde politici, politieagenten, journalisten, officieren van justitie en rechters.

Vast staat dat dit een van de grootste en meest gevoelige ’spionage-onderzoeken’ is van dit millennium. Rechercheurs zijn gewaarschuwd dat lekken naar de media onmiddellijk bestraft wordt met ontslag.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie