Gezocht: Bretly Dorder

Bretly Dorder is vuurwapengevaarlijk. Zie je Dorder? Bel 112, benader hem niet zelf.

De politie is op zoek naar Bretly Dorder (24 jaar, 1,83 meter lang, fors gebouwd). Dorder wordt verdacht van betrokkenheid bij het dodelijke schietincident op een 60-jarige man op 13 oktober 2023 aan het Handelsplein in Rotterdam. Dorder zou in de nacht van vrijdag 20 oktober op zaterdag 21 oktober in Zutphen ook een 32-jarige man met een mes hebben gestoken. Dorder is volgens de politie uiterst gevaarlijk. Mogelijk heeft hij een vuurwapen bij zich.

De voortvluchtige Bretly Dorder reist veel met het openbaar vervoer, met name per trein. De politie roept reizigers op goed om zich heen te kijken. Mensen die de vuurwapengevaarlijke man denken te herkennen, moeten 112 bellen en hem niet zelf benaderen, waarschuwt de politie.

Tijdens een klopjacht deed de Dienst Speciale Interventies (DSI) eerder een inval in een woning aan de Hof van Rome in Doetinchem. Straten werden afgesloten en met speurhonden werd de wijk doorzocht. Ook zocht de politie op daken naar de verdachte. Dorder werd niet gevonden.

Geef een reactie