Boa’s op ‘huisbezoek’

Boa’s zijn ingeschakeld voor het opeisen van documenten bij inwoners Oostzaan

De gemeente Oostzaan heeft per ongeluk dossiers rondgestuurd met privégegevens. Boa’s gingen in opdracht van de gemeente de huizen langs om de documenten weer op te eisen. Gedupeerden zijn boos over het datalek en de bedreigende aanpak van de gemeente.

De ‘gelekte’ dossiers gaan over een lopende bezwaarprocedure tegen het dancefestival Lente Kabinet. Dit festival in natuurgebied Het Twiske trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers. Omwonenden en actiegroep Hart voor Het Twiske hebben bezwaar gemaakt tegen de verlenging van de natuurvergunning met vijf jaar. De bezwaarmakers vroegen bij de gemeente documenten op ter onderbouwing van hun zaak. Deze stuurde de gemeente toe, maar zonder persoonlijke informatie zoals naam en adresgegevens af te schermen. Hierop vroeg de gemeente ‘vriendelijk doch dringend om de per post ontvangen dossiers fysiek mee terug te geven aan onze boa, waarna wij de dossiers zullen vernietigen.’ En: ‘Wij vertrouwen erop dat u uw medewerking verleent aan ons verzoek. Mocht dat onverhoopt niet het geval zijn, dan zullen wij aangifte doen bij de politie.’

‘De boa’s waren vriendelijke mensen, maar dit lijkt mij niet de manier,’ aldus een van de inwoners over de actie met ’hoog Sovjet-gehalte’. Burgemeester Marvin Polak betreurt de aanpak.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie