Politie stapt uit Mercedes

BMW en Ford gaan politieauto’s leveren voor noodhulp en surveillance

De Ford Kuga Full Hybrid en BMW X1 gaan de Mercedes vervangen. De politie schaft 1100 wagens aan voor noodhulp en surveillance. De keuze voor twee verschillende automerken is gemaakt om leveringsproblemen te voorkomen, zoals tijdens de coronacrisis. Ook gaat de politie op zoek naar elektrische voertuigen voor het wagenpark. Vanaf eind 2025 moeten deze zo’n dertig procent van de huidige basispolitievoertuigen vervangen.

Vier personenauto’s van drie leveranciers dongen mee naar de aanbesteding. De modellen van Ford en BMW kwamen hierbij het beste uit de test. Tientallen politieagenten maakten uitgebreide testritten. De wagens werden beoordeeld op onder meer wegligging, stuurrespons, remgedrag, belading en acceleratie, maar ook op algemeen rijcomfort. Sowieso behaalden de auto’s gemakkelijk de vereiste 170 kilometer per uur.

De leveranciers zullen de modellen ombouwen tot volledig functionerende politievoertuigen. Deze zullen naar verwachting begin volgend jaar in het straatbeeld te zien zijn. Als de proefmodellen worden goedgekeurd, zal de politie de order plaatsen voor de nieuwe auto’s die in 2025 zullen gaan rijden. De overeenkomst met Ford en BMW loopt tot en met december 2028 met een mogelijkheid tot verlenging tot december 2031.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie