Agent Maarten Brink redt jonge kinderen

De Nederlandse agent en woordvoerder van politiebond ACP Maarten Brink redt kinderen na ernstig ongeluk VS.

‘Automatisch ga je handelen. Alsof je in uniform in je eigen land staat. Maar dit was toch echt in korte broek en op slippers in Texas, USA,’ aldus Maarten Brink na zijn actie. Bij het inchecken in een hotel in Texas klonk een luide knal. Op tien meter afstand crashte een voertuig op een paar geparkeerde auto’s.  ‘Een bizarre klap en een grote stofwolk.’ Brink handelde direct, rende er naartoe en riep dat 911 gebeld moest worden.

In de gekantelde, rokende auto zag hij kinderen kruipen. Ze riepen. Het lukte Brink om de jongen en het meisje uit de wagen te krijgen. De man achter het stuur was lastiger om te bevrijden. Hij was niet aanspreekbaar. Gelukkig kwamen de hulpverleners ter plekke. ‘Ik maakte me bekend en samen zorgden we dat de situatie stabiel was, er een goede overdracht was en de man werd bevrijd,’ aldus Brink. ‘Politieagent ben je altijd en overal. Nu terug naar de “vakantiemodus”.’

Het meisje dat Brink redde, heeft haar rug op twee plaatsen gebroken en is per helikopter naar het ziekenhuis vervoerd. Het jongetje en de vader bleven relatief ongedeerd en mochten naar huis.

Bron: ad.nl

Eén gedachte over “Agent Maarten Brink redt jonge kinderen

Geef een reactie