De mens achter de politievlogger

Heet nieuws! Politievlogger Jan-Willem Schut (300.000 volgers) rijdt 51 kilometer te hard en raakt zijn rijbewijs kwijt. Het maakt hem in één flits… een mens in uniform!

Natuurlijk, Jan-Willem had het heel misschien ook liever onder de pet gehouden. Het snelheidsincident – oerend hard over de snelweg naar huis – vond plaats op 9 juli jongstleden, dus al wat dagen terug. @RTLnieuws stelde vragen, dus Jan-Willem (of de politieorganisatie?) kon er niet langer onderuit. En voor ten minste 300.000 volgers ging de politievlogger met stijl door het stof: ‘eerlijk, open en transparant.’

Uit eerste hand
Uit eerste hand kunnen we beleven wat er gebeurt als je op een flinke snelheidsovertreding bent betrapt: van inbeslagname van het rijbewijs tot en met een eventueel verschijnen voor de rechter of het moeten volgen van een cursus (kosten voor eigen rekening). Als agent krijgt Jan-Willem ook een disciplinair onderzoek aan de broek. Naar eigen zeggen levert de hele toestand hem enorm veel stress op, maar hij vertelt dit alles op de professionele manier die we van hem gewend zijn. Ja, wij volgen Jan-Willem al een poosje…

Voorbeeldfunctie
Met 51 kilometer per uur heeft Jan-Willem een kloof overbrugd.  Per direct is hij veranderd in een menselijke agent met voorbeeldfunctie. Natuurlijk, zeker als agent mag hij zo’n overtreding niet maken, maar dat weet hij ook. Hij wilde gewoon snel naar huis en deed daarom iets doms. Herkenbaar? In zijn vlog stelt hij zichzelf ten voorbeeld: ‘gevaarlijk rijgedrag en een forse verkeersovertreding.’

Dichter bij de burger
Onze conclusie: Jan-Willem toont zich. Hij verstopt zich niet achter een zwart scherm, maar is inderdaad ‘open, eerlijk en transparant’. Een superheld zonder menselijke trekjes is saai, Jan-Willem is nu spannend. Belangrijker nog: hij toont de mens achter het uniform en brengt zo de agent dichter bij de burger. We zijn benieuwd naar zijn volgende uitzendingen!

Geef een reactie