Misverstand Politie en Defensie

Dinsdagavond rukte de politie uit na een melding over gecamoufleerde mensen met wapens. Het bleek te gaan om een oefening van de Luchtmobiele Brigade.

De melding over ‘gecamoufleerde mensen met wapens’ kwam uit Meddo, een dorp bij Winterswijk. Verschillende surveillancevoertuigen en een politiehelikopter gingen de melding controleren. Bij aankomst bleek het te gaan om een militaire oefening van de Luchtmobiele Brigade, een speciale eenheid van de Koninklijke Landmacht.

In voorbereiding op de oefening blijkt de standaardprocedure te zijn doorlopen. Dit betekent dat de verschillende interne afdelingen van defensie, gemeenten waar de oefening zou worden gehouden én de politie en provincie op de hoogte werden gesteld. Aanvullend op deze procedure wordt de oefening gewoonlijk ook opgenomen in een centraal digitaal overzicht van Defensie.  Dat was nu niet het geval. Hierdoor was na melding de oefening niet gemakkelijk terug te vinden door de Koninklijke Marchechaussee en rukte de politie uit. Defensie en Politie nemen maatregelen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen.

Bron: nu.nl

Geef een reactie