Minority report

Een actie van eenheid Rotterdam en Oost-Brabant leidde vorige week voor veel sugardaddy’s tot een koude douche. De volwassen mannen zochten seks met minderjarigen, maar vonden teleurstelling. Wat een mooi voorbeeld van preventief politiewerk!

Er zijn van die actiedagen… Dan plaatsen rechercheurs hun advertenties: ‘sugardaddy gezocht’ of ‘sugardaddy aangeboden’. Wat ze eigenlijk zoeken: mannen die met minderjarigen afspreken voor de seks. Niet om ze aan te houden, maar om ze uit de anonimiteit te halen. En zo te voorkomen dat ze daadwerkelijk de fout in gaan. En om op deze manier minderjarigen te beschermen.

Pre-crime

De preventieve aanpak doet denken aan de film Minority Report. Het is het jaar 2054. In Washington bestaat een speciale afdeling die moordenaars oppakt nog vóór ze de moord plegen. Het is een zogenaamde Pre-Crime divisie. Dit is ook pre-crime. En richt zich op minderjarigheid, minority.

Lokwoning

Reageert een ‘sugardaddy’ op de advertentie, wordt daarbij benoemd dat de zogenaamde gesprekspartner, de rechercheur dus, ‘16 of 17’ is en wil de sugardaddy dan alsnog een seksafspraak, dan krijgt hij een tijd en locatie. Daar, op dat tijdstip en op die plek, wenkt

een jonge undercoveragent hem de lokwoning in en volgt ‘een pittig gesprek’.

105 mannen

Tijdens de actiedagen in Rotterdam reageerden 105 mannen op de geplaatste advertenties. De helft wilde een afspraak met een minderjarige maken, twee haalden het tot in de lokwoning, twee anderen werden geïdentificeerd. Iedereen die reageerde, kreeg achteraf een digitale waarschuwing van de politie en het Openbaar Ministerie. Naam en andere gegevens kwamen in het politiesysteem. Pre-crime!

Meer lezen? Agenten verleiden sugardaddy’s

Geef een reactie