Hamit Karakus nieuwe politiechef Noord-Holland

Per 1 september 2023 wordt Hamit Karakus de nieuwe politiechef van de Eenheid Noord-Holland.

Korpschef Henk van Essen heet Hamit Karakus van harte ‘welkom terug’ bij de politie. Want ooit begonnen als agent en hoofdagent in Rotterdam, betrokken bij onderzoeken naar kleine en zware criminaliteit en bij de bestrijding van drugsverkooppunten, komt Karakus nu na een brede maatschappelijke loopbaan weer terug bij de politie.

Loopbaan
Karakus groeide op in Steenwijk. Hij begon zijn loopbaan als agent bij de gemeentepolitie van Rotterdam en werkte als brigadier in Schiedam bij de regiopolitie Rotterdam-Rijnmond. Daarna maakte hij onder meer als wethouder Ruimtelijke Ordening deel uit van het college van de gemeente Rotterdam. Ook gaf hij als algemeen directeur leiding aan ‘Platform 31’, een organisatie die onderzoek, wetenschap, beleid en praktijk verbindt rondom actuele regionale en stedelijke vraagstukken.

Eenheid Noord-Holland

Hamit Karakus volgt Wim van Vemde op, die onlangs met pensioen ging. De leiding van de eenheid Noord-Holland bestaat verder uit de hoofden operatiën Nicole Bogers en Famke van Spaendonk en hoofd bedrijfsvoering Anne Marie Feije. Bogers neemt tot 1 september de functie van politiechef van de eenheid waar.

Bron: politie.nl

Geef een reactie