Teambuilding politie ontaardt in massale vechtpartij

In België is een teambuilding van de politie ontaard in een massale vechtpartij. De ruzie begon toen jongeren de vrouwelijke agenten lastigvielen.

De vechtpartij, die tot gisteren uit de pers werd gehouden, vond plaats op donderdag 1 juni. Vijftien agenten van Brussel-West hadden afgesproken voor een dagje kajakken, als informele teambuilding. Zo’n veertig jongeren tussen 14 en 16 jaar vielen de vrouwelijke agenten lastig, die in hun boot achter hun collega’s aan voeren.

Veldslag

De confrontatie tussen beide groepen leidde tot een scheldpartij en een veldslag. Eén agent werd met de scherpe kant van een roeispaan in het gezicht geslagen en liep vijf breuken op: onder meer aan zijn oogkas en zijn kaak. Een andere agent hield eveneens vijf breuken over, waaronder verschillende gebroken ribben en een gebroken vinger. De jongeren vluchtten zodra de lokale politie erbij kwam.

Zware breuken

Ook na deze confrontatie kwam het nog tot conflict. Hierbij liep een agente een gebroken neus. Van de vijftien agenten raakten uiteindelijk negen gewond. Vier van hen zijn met zware breuken afgevoerd naar het ziekenhuis. Twee agenten zouden een operatie moeten ondergaan.

Onderzoek

Hoe de precieze toedracht is geweest, wordt nog uitgezocht. De lokale korpschef wil enkel het incident met de jongeren bevestigen. Voor zover bekend kon tot nu toe geen van de jongeren gearresteerd worden.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie