CapGemini cops

Vrijwilligerswerk of klantenbinding? Een flauwe vraag, maar misschien toch wel een die gesteld mag worden?

De politie is blij met de 15 vrijwilligers van Capgemini. In de politieregio Oost-Nederland gaan ze bijvoorbeeld helpen om coldcase-zaken te digitaliseren. Op kosten van de eigen zaak, de werkgever dus. Die werkgever, Capgemini, is een ICT / consultancybedrijf. Het biedt de politie dus gratis handjes.

Enorm potentieel

Vrijwilligerswerk in de baas zijn tijd is niets nieuws. KLM, Red Bull en H&M deden het al en er is nog altijd een enorm potentieel. De samenleving heeft er behoefte aan en bedrijven kunnen doen aan social return on investment en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Waarom inderdaad niet in de baas zijn tijd iets teruggeven aan de samenleving, iets doen voor het goede doel, voor de politie?

Collectieve samenwerking

‘Het is een unieke samenwerking tussen een publiek-private partij en de politie. Voorheen hadden we alleen individuele vrijwilligers, nu is er een collectieve samenwerking,’ aldus Anton de Bruijn, teamleider politievrijwilligers in Oost-Nederland. Andere bedrijven en politieregio’s zouden al interesse hebben in het project.

ICT-leverancier

De politie heeft al jaren een unieke samenwerking met Capgemini. Het bedrijf is namelijk al lange tijd haar ICT-leverancier. Met als een dieptepunt onderwijsadministratiesysteem Noas, waarover ruzie ontstond met de Politieacademie. En als een hoogtepunt de prijswinnende responsive website ‘politie.nl’.

Klant / opdrachtgever

De politie is dus een klant / opdrachtgever van Capgemini en de samenwerking is zo een win-win voor alle partijen. De maatschappelijk betrokken medewerkers krijgen de ruimte om waardevol werk te doen in de baas zijn/haar tijd. Die baas, Capgemini, doet aan social return on investment én verinnigt de band met de opdrachtgever, de politie. Benieuwd welke collectieve samenwerkingen er nog tussen toeleveranciers en de politie gaan komen. Want zijn de uurtjes vrijwilligerswerk niet ook een vorm van klantenbinding?

Geef een reactie