Ruim 200 tips over ongeïdentificeerde vrouwen

Ruim 200 tips zijn binnengekomen bij de Nederlandse, Duitse en Belgische politie. Dit naar aanleiding van een internationale campagne ter identificatie van 22 vrouwelijke slachtoffers.

Vorige week startten de drie politiediensten samen met Interpol een campagne om de identiteit van de 22 slachtoffers te achterhalen. De vrouwen werden vrijwel zeker vermoord. Negen van hen werden tussen 1976 en 2005 dood gevonden in Nederland. In Nederland zijn inmiddels 51 tips binnengekomen, in België 55 en in Duitsland 122. Daartussen zitten ook meerdere mogelijke namen van slachtoffers,

Meisje van Teteringen

Zeven tips kwamen binnen in de zaak ‘meisje van Teteringen’. Haar lichaam werd op Eerste Kerstdag 1990 in het bos bij het dorp Teteringen bij Breda gevonden. Na ruim dertig jaar is haar identiteit nog steeds niet bekend. Van een mogelijke dader of daders ontbreekt ook nog altijd elk spoor. Eén tip betreft de vrouw die in de zomer van 1994 bij het Zeeuwse dorp Retranchement werd gevonden. Zij was in stukken gehakt. Of de tip helpt bij de identificatie, moet nog blijken.

Analyseren

De recherche in de drie landen gaat de binnengekomen informatie analyseren. Mocht dit leiden tot identificatie, dan worden eerst de nabestaanden geïnformeerd.

Bron: nos.nl

Geef een reactie