DINFRA doet onderzoek naar treinongeval

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid van de politie doet onderzoek naar het treinongeval bij station Voorschoten.


Bij het ongeluk bij station Voorschoten botsten een vracht- en een passagierstrein op een bouwkraan. Deze stond voor werkzaamheden op het spoor. ‘Technisch en tactisch wordt onderzocht of er strafbare feiten zijn gepleegd,’ aldus Marieke van den Bosch van de Politie Eenheid Den Haag, die ook meedoet aan het onderzoek. Bij het ongeluk met de nachttrein is één dode gevallen. Zo’n dertig mensen raakten gewond. Negentien personen moesten naar het ziekenhuis.


DINFRA


Dienst Infrastructuur (DINFRA) beveiligt de Nederlandse hoofdinfrastructuur; de snelweg, het water, het spoor en in de luchtvaart. De politiehelikopters vallen ook onder deze dienst.

 

Geef een reactie