Nader onderzoek naar uitlatingen politiemedewerkers

Na discriminerende uitlatingen in privétijd zijn zes medewerkers van de politie op non-actief gesteld. De afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) doet onderzoek.

‘Hier staat er een met een bomgordel,’ roept een van de op non-actief gestelde agenten in privétijd. ‘Minder, minder, minder,’ lachen de anderen. ‘Jullie zijn aan het filmen alsof we hier in een dierentuin rijden,’ zegt iemand. ‘Dat is het toch ook, ’ is een reactie.  De agenten die met deze uitspraken op social media te horen waren, reden na een voetbalwedstrijd van het Nederlands elftal terug naar hun hotel in Saint-Denis, een Parijse voorstad.

Volstrekt onacceptabel

‘Als politie zijn wij erg geschrokken van deze beelden en uitlatingen, want wij willen een politie zijn van én voor iedereen. Het gedrag van deze collega’s, ook al waren ze in privétijd, past hier niet bij en is volstrekt onacceptabel,’ aldus Janny Knol, politiechef Oost-Nederland.

Veiligheid, Integriteit en Klachten

De afdeling VIK (Veiligheid, Integriteit en Klachten) van de politie stelt een onderzoek in naar de uitlatingen en betrokkenheid van de politiemedewerkers.

Geef een reactie