Politie intensiveert jacht op Bolle Jos

Met de arrestatie van familieleden van Bolle Jos en door internationale samenwerking is de jacht op ’s lands meest gezochte drugscrimineel geïntensiveerd.

De moeder, de zus en nu ook de  vader van Jos Leijdekkers, alias Bolle Jos, zijn gearresteerd op verdenking van witwassen. Bij huiszoekingen werden kostbare zaken als horloges,  merktassen en designerkleding aangetroffen die mogelijk met het misdaadgeld van Bolle Jos zijn gefinancierd. Met de huiszoekingen, inbeslagname en arrestaties wil het OM de druk op de crimineel verder vergroten. Het tipgeld dat moet leiden tot zijn aanhouding is onlangs verhoogd tot twee ton.

Landelijke Recherche

Volgens de politie en het OM houdt de gezochte drugscrimineel zich schuil in Turkije, waar de familie Leijdekkers eerder dit jaar zelf ook naartoe vloog. Na een eerder wat mindere samenwerking zijn er weer goede contacten met Turkse rechercheurs, die de mogelijke verblijfplaatsen van Bolle Jos onderzoeken. De jacht op Bolle Jos staat onder meer in verband met de pogingen van de Landelijke Recherche tot ontmanteling van de criminele machtsstructuren rond de groep van Ridouan Taghi.

Lees ook: ‘Criminal nomad’ Bolle Jos bedreigt oud-Justitieminister Grapperhaus.

Bron: telegraaf.nl

Geef een reactie