Politie houdt 700 personen aan bij demonstraties Den Haag

Bij een boerenprotest in het Zuiderpark en Extinction Rebellion op de Utrechtsebaan (A12) heeft de politie 700 personen aangehouden.

Honderden actievoerders liepen de A12 op, waar de politie ze voor de tunnel tegenhield. De actievoerders startten vervolgens een sitdownactie. Meermaals verzocht de politie om de actie te beëindigen. Later in de middag sprak ze kwetsbare personen aan te vertrekken.  De burgemeester ontbond de demonstratie om 17.00 uur. Actievoerders die bleven, werden

door de waterwerper verneveld. Staakten ze hierop hun actie, dan konden ze terecht in de verwarmde tenten van de Veiligheidsregio Haaglanden. Gingen ze door, dan werden ze aangehouden. Op een politiebureau kregen ze na aanhouding droge kleren.

Boerenprotest

Ook was politie op de been om het boerenprotest in goede banen te leiden. Conform afspraken parkeerden de boeren hun tractoren aan de rand van de stad en gingen met ander vervoer naar de demonstratielocatie. Wel reed een shovel door een afzetting. Bij de aanhouding van de chauffeur raakten twee agenten lichtgewond.

Belemmering en verzet

Van de 700 aangehouden demonstranten bleven er vier vastzitten. Twee die zijn aangehouden op de Utrechtsebaan, twee bij de demonstratie in het Zuiderpark. Ze zitten vast voor belediging, belemmering en verzet en vernieling. Tijdens de demonstraties hield de politie een liveblog bij.

Bron: politie.nl

Geef een reactie