Onbegrip over stroomstootwapen

Na een eenzijdige talkshow over het gebruik van stroomstootwapens zijn presentatoren en advocaat op training bij de politie geweest. Of het helpt?

Natasja Gibbs en Nadia Moussaid, beiden presentatoren van het programma Op1, en advocaat Gerald Roethof hebben een stroomstootwapentraining bij de politie bijgewoond. Ze waren hiertoe uitgenodigd na een talkshowuitzending medio januari 2023.

Onbegrip

Volgens ACP-voorzitter Wim Groeneweg ridiculiseerden de tafelgenoten tijdens de talkshow ‘het stroomstootwapen op basis van een Amerikaans fragment tot een middel dat wij zomaar klakkeloos zouden gebruiken.’ Het leidde tot onbegrip en boosheid bij de politiebonden. ‘De vergelijking slaat nergens op.’

Onderzoek

Het stroomstootwapen behoort sinds januari 2022 tot de wapenuitrusting van Nederlandse agenten, die er uiterst positief over zijn. Uit onderzoek bleek al eerder dat in ruim 70 procent van de gevallen waarschuwen of dreigen met het stroomstootwapen voldoende is om een verdachte tot medewerking te krijgen.

Veiligheidsgevoel

Het stroomstootwapen vergroot het veiligheidsgevoel van agenten en werkt toonbaar de-escalerend. Advocaat Roethof blijft er ook na de stroomstootwapentraining bij dat het te gemakkelijk kan worden ingezet.

Bron: ad.nl

Eén gedachte over “Onbegrip over stroomstootwapen

  1. Hebben jullie bodycams? Dan zijn er vast wel beelden te vinden waar die advocaat terugkomt op zijn mening. Laat hem anders meelopen in gebieden waar jullie dit wapen regelmatig moeten aanwenden om hem te overtuigen dat jullie het niet als speelgoed gebruiken. Van een advocaat mag je toch wel verwachten dat hij niet zo halsstarrig is. Alhoewel…..

Geef een reactie