Massale achtervolging van moordverdachte

Een massale achtervolging op de A16 en E19 (België) leidt tot klemrijden van een moordverdachte. In Delft zou hij een 33-jarige vrouw hebben doodgestoken.

Politieauto’s uit Breda en Etten-Leur, van de Landelijke Eenheid én van de verkeerspolitie hadden de achtervolging ingezet van een moordverdachte. Met snelheden tot zeker 150 kilometer per uur jaagden ze achter de vluchtende man aan. Een politiehelikopter monitorde de situatie vanuit de lucht.

Over de grens

De politie vroeg en kreeg toestemming om de achtervolging in België voort te zetten. Daarbij sloot de Belgische verkeerspolitie aan en nam deze de achtervolging over. Op de E19 vlak voor Antwerpen werd de auto van de verdachte uiteindelijk klem gezet. De man zou in België wonen. Een uitleveringsverzoek is in voorbereiden.

Dodelijke steekpartij

De man werd gezocht voor een dodelijke steekpartij, zondagochtend in Delft. Hierbij kwam een vrouw van 33 jaar om het leven. Haar vader (55) en moeder (57) raakten zwaargewond en werden met ambulances naar het ziekenhuis gebracht. Het ging om ‘een conflict in de relationele sfeer.’

Bron: Omroep Brabant

Geef een reactie