Politie 170 km/uur door de stad

In Tilburg raasde een speciaal geprepareerde politieauto met 170 km/uur door de stad. Reden: de reconstructie van een dodelijk ongeluk.

Speciaal voor de reconstructie was de Ringbaan-Oost in Tilburg in noordelijke richting afgesloten. Een snelle BMW X5 was uitgerust met meetapparatuur. Met snelheden tussen 90 en 170 kilometer per uur reed de auto ten minste 20 keer een kruispunt over. Precies op dit punt raasde in december 2022 een 37-jarige automobilist door rood. Een 72-jarige fietser raakte zwaargewond, een andere fietser (61) overleed ter plekke.

Verkeerspecialisten

Verkeerspecialisten hadden aan de hand van onder meer de detectielussen in de weg al vastgesteld hoe hard de auto ongeveer reed. Volgens politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk zijn met de reconstructie nu de eventuele afwijkingen van de lussen in de weg gemeten. ‘Daardoor kunnen we de exacte snelheid van de auto nog nauwkeuriger bepalen, met een betrouwbaarheid tot 99 procent. Dat is belangrijk om eventuele roekeloosheid vast te kunnen stellen.’

Bron: omroep Brabant

Geef een reactie