Politie zoekt verdachte dodelijke schietpartij Zwijndrecht

De politie is op zoek naar de man die bij winkelcentrum Walburg in Zwijndrecht een 66-jarige moeder en haar 38-jarige dochter neerschoot. De man heet Minh Nghia Vuong (49 jaar).

De schietpartij vond plaats op een parkeerplaats bij het winkelcentrum. Het was er druk en meerdere mensen waren getuige. De 38-jarige dochter raakte zwaargewond. De moeder kwam om het leven. De dader ging er met een auto vandoor, waarna de zoektocht van de politie begon. Zondagochtend heeft deze de identiteit van de schutter bekendgemaakt.

Bekende van politie

Minh Nghia Vuong is een bekende van politie en justitie. Vijf jaar geleden zou hij zijn veroordeeld voor een overvalpoging op geldlopers in een Rotterdams winkelcentrum. Ook gestolen voertuigen en drugs zoals speed horen bij zijn repertoire. De verdachte en de 38-jarige vrouw hadden jarenlang een relatie. Na afloop hiervan zou ze verschillende keren door hem met de dood zijn bedreigd.

Foto

De politie heeft een foto van de vuurwapengevaarlijke verdachte gepubliceerd.  Het publiek wordt gevraagd hem niet zelf te benaderen, maar direct 112 te bellen. ‘We zoeken nog naar de gouden tip,’ aldus een woordvoerder van de Rotterdamse politie.

Geef een reactie