Politie lost waarschuwingsschoten op A27

Tijdens de arrestatie van meerdere verdachten heeft de politie op de A27 waarschuwingsschoten gelost. De snelweg werd bij Bilthoven in de richting van Utrecht afgesloten. Niemand raakte gewond.

Rond kwart voor negen in de ochtend kreeg de politie in Amsterdam een melding over een verdachte situatie in de Tweede Jan Steenstraat in De Pijp, een wijk in het centrum van de stad. Een witte bestelbus was hierbij betrokken. In een Burgernetmelding gaf de politie aan dat mensen het voertuig niet zelf moesten benaderen.

Waarschuwingsschoten

‘Uiteindelijk vonden we het voertuig op de A27 en hebben we het gestopt,’ aldus een politiewoordvoerder. Tijdens de aanhouding startte de politie een  uitpraatprocedure waarbij vervolgens enkele waarschuwingsschoten gelost. Over de verdachte situatie, de verdachten en waarom ze zijn opgepakt werd in eerste instantie weinig bekend gemaakt.

Ontvoering

De situatie blijkt te maken te hebben met de ontvoering van een 15-jarige jongen, die op de A27 kon worden bevrijd en fysiek ongedeerd bleef. De recherche en specialisten waaronder de Forensische Opsporing doen onderzoek.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie