‘Criminal nomad’ Bolle Jos bedreigt oud-Justitieminister Grapperhaus.

Vanwege een ‘ernstige dreiging’ wordt voormalig minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus zwaar beveiligd. De samenleving verhardt. Of zijn het de zware criminelen als ‘Bolle Jos’ die vanaf een afstandje steeds verder gaan?

De bedreiging van oud-Justitieminister Ferd Grapperhaus komt vanJos Leijdekkers, aka ‘Bolle Jos’. Leijdekkers staat op de Nationale Opsporingslijst van meest gezochte criminelen. Hij verstopt zich net als veel van zijn criminele collega’s ergens in het buitenland, vanwaar hij zijn praktijken en bedreigingen in Nederland voortzet. Een ‘criminal nomad’, dus.

Extra persoonsbeveiliging

‘Terroristische dreiging, maar ook steeds meer dreiging uit het criminele circuit, zijn reden voor de Marechaussee om extra persoonsbeveiliging te gaan verzorgen. Hierbij komt dat ook de samenleving als geheel verhardt. Onrust en gewelddadigheden rondom corona- en boerenprotesten en ‘voetbalfeesten’ zijn illustratief,’ aldus een eerder artikel op Politienieuws

Behoefte aan bescherming

Meer individuen hebben beveiliging nodig, dat is een feit. Door verharding van de samenleving? Misschien. Het lijkt er op dat ‘criminal nomads’ vanaf een veilig afstandje hun bedreigingen doen en hun orders geven. Hun veilige vluchtplekje vergroot ons gevoel van onveiligheid en verharding. En onze collectieve en individuele behoefte aan bescherming, en daarmee aan optreden tegen groepen die juist onrust en gewelddadigheden veroorzaken.

Bron: NOS.nl

Geef een reactie