Wereldwijde politieacties tegen DDoS-websites

Internationale politiesamenwerking tegen DDoS-serviceproviders heeft zo’n vijftig van de grootste DDoS-for-hire websites offline gehaald. Naam van de succesvolle operatie: ‘Power OFF’.

Een DDoS-aanval (Distributed Denial-of-Service) blokkeert de capaciteit van onlinediensten of ondersteunende servers en netwerkapparatuur. DDoS-serviceproviders verkopen dergelijke aanvallen voor weinig geld.

Samenwerking

Opsporingsorganisaties uit onder meer de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Nederland, Polen en Duitsland werkten samen in operatie Power OFF. Naast de bijna vijftig DDoS-for-hire websites die zijn neergehaald, zijn zeven beheerders gearresteerd: zes in de VS en één in Engeland. Deze laatste arrestatie kwam tot stand dankzij het onderzoek van de Nederlandse politie.

Grote rol

De Nederlandse politie speelde al eerder een grote rol in bestrijding van de zogenaamde ‘bootersites’, die DDos-aanvallen aanbieden. De toen verkregen informatie werd gedeeld met Europol, wat tot de identificatie en aanhouding van een groot aantal gebruikers wereldwijd leidde. Operatie Power OFF gaat ook de komende maanden door. Beheerders en gebruikers worden online en persoonlijk gewaarschuwd met onder andere berichten op Discord en Telegram.

Bron: politie.nl

Geef een reactie