Wilde achtervolging Rotterdam – Hoorn

Zondagmiddag vond een wilde achtervolging plaats over de A13 en de A4, helemaal van Rotterdam tot Hoorn. Politieauto’s en een helikopter volgden twee verdachten met een vuurwapen. Een waarschuwingsschot bracht ze uiteindelijk tot stilstand.

Na een melding over mishandeling en bedreiging met een vuurwapen in de Allard Piersonstraat in Rotterdam, probeerden agenten een verdachte aan te houden. Hij ging er met een andere man in de auto vandoor, waarna de achtervolging werd ingezet. Een helikopter gaf hierbij ondersteuning vanuit de lucht.

Waarschuwingsschot

Na een kilometerslange achtervolging loste de politie een waarschuwingsschot. De auto minderde vaart en werd klem gereden. De ‘Benadering Techniek Gevaarlijke Verdachten’ werd ingezet. Met getrokken pistolen en in steek- en kogelwerende vesten werden de twee mannen benaderd, waarop ze besloten volgens instructies uit te stappen. Langs de afrit A4 bij Hoorn gingen ze op hun knieën, de handen in de lucht. Ze werden geboeid en weggevoerd. Het voertuig werd doorzocht. Onder meer een vuurwapen is aangetroffen.

Bron: AD

Geef een reactie