Knettergeluid taser stopt verdachte

Agenten hebben een man tot staan gebracht met het geluid van hun taser. Het knetteren van het wapen bleek genoeg om hem na een korte achtervolging te doen opgeven. De man is verdacht van mishandeling.

De 27-jarige man werd aangehouden in Terneuzen. Hij zou een jongeman uit Hulst het ziekenhuis in hebben geschopt/geslagen. In eerste instantie ging de verdachte er vandoor, maar het knetterende tasergeluid bracht hem tot stilstand. Tijdens de aanhouding bemoeide een groepje andere mannen zich met de aanhouding. Een van hen wilde geen afstand houden en negeerde de bevelen van de politie. Hij kreeg een tik met de wapenstok.

Uit onderzoek is al eerder gebleken dat in ruim 70 procent van de gevallen waarschuwen of dreigen met het stroomstootwapen voldoende is om een verdachte tot medewerking te krijgen.

Geef een reactie