Politie voorbereid op WK-wedstrijd Marokko

Na het onverwachte geweld na de winst van Marokko op België tijdens het WK voetbal, is de politie nu wel voorbereid op een eventueel ‘voetbalfeestje’ met vernielingen, gewonden en zwaar vuurwerk. Onder meer in Amsterdam.

Donderdag neemt de politie zichtbare en onzichtbare maatregelen rond de WK-voetbalwedstrijd Marokko – Canada. In Rotterdam, Den Haag en Amsterdam liep het flink uit hand. Net als trouwens in Brussel, Antwerpen en Luik. De politie had het geweld niet zien aankomen. Wat de maatregelen zullen zijn, wil de politie nog niet kwijt. Ongetwijfeld zal er veel blauw aanwezig zijn om het ‘feest’, of het ‘verdriet’, in banen te leiden.

De WK-wedstrijd Marokko-België eindigde een paar dagen geleden in 2-0. Bij de ‘feestvreugde’ die volgde raakten agenten gewond. Meerdere personen zijn of worden nog aangehouden.

Geef een reactie