Twee agenten gewond na ‘voetbalfeest’

De WK-wedstrijd Marokko-België eindigde in 2-0. En bij de feestvreugde in Rotterdam raakten 2 agenten gewond. De ene agent liep gehoorbeschadiging op, de andere een hoofdwond. 2 personen zijn aangehouden. Nog meer aanhoudingen worden verwacht.

‘Een groep van ongeveer 500 supporters zorgt voor onrust in het centrum van Rotterdam na de wedstrijd Marokko-België. Ze gooien o.a. vuurwerk en glas naar de politie. De ME is aanwezig en voert charges uit,’ aldus het Twitteraccount van Politie Eenheid Rotterdam eo

Na de onverwachte overwinning van Marokko begon het feest in Brussel, waar mensen gewond raakten en vitrines en auto’s werden vernield. Ook in Antwerpen en Luik was het raak, net als in Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. Toeterende auto’s met Marokkaanse vlaggen namen het centrum over, vuurwerk werd afgestoken en het kwam tot charges van de politie. In de loop van de avond werd de rust hersteld.

Geef een reactie