Spectaculaire politieachtervolging in beeld

De politie heeft beelden gedeeld van een spectaculaire achtervolging. De achtervolging eindigde toen de politieauto het vluchtende voertuig ramde, om een nog gevaarlijkere situatie te voorkomen. Het incident vond plaats in 2021, op de A12.

Na een schietincident waarbij een slachtoffer gewond raakt, vlucht een auto weg. Iets later, op de A12, is er zicht op het voertuig. De  positie wordt doorgegeven, zodat een BtGV kan worden ingezet: Benaderingstechniek Gevaarlijke Verdachten. De auto met vuurwapengevaarlijke verdachten krijgt een stopteken, komt tot stilstand langs de snelweg, maar schiet er dan vandoor. De politie besluit de eigen auto in te zetten als geweldsmiddel en ramt de vluchtende auto om erger te voorkomen. Het resultaat: een succesvolle aanhouding. Het hele incident is door de politie in beeld gebracht.

Geef een reactie