Blauwe Haven Rotterdam helpt collega in haar strijd

Politievrouwen zetten zich afgelopen vrijdag in voor hun collega Michèle van Dijk. Tijdens een crowdfunding roeimarathon zamelden ze geld in voor een behandeling tegen kanker. Michèle is rechercheur in district Oost van de Eenheid Rotterdam.

De Blauwe Haven in Rotterdam kwam met het initiatief tot een roeimarathon van 42,8 kilometer. Doel: het inzamelen van geld om hun collega Michèle van Dijk te redden. ‘We zijn één grote blauwe familie en zo voelen we dat allemaal. Als er iets met iemand gebeurt, zullen we altijd daarvoor in de bres springen,’ aldus een van de begeleiders binnen de Blauwe Haven. De Blauwe Haven Rotterdam is een bundeling van verschillende projecten voor politiemedewerkers met mentale overbelasting, bijvoorbeeld in de vorm van PTSS of burn-out.

Blauw hart

Zes jaar geleden kreeg Michèle de diagnose borstkanker. Lange jaren vol zorgen, onzekerheden en eindeloze behandelingen volgden. Michèle heeft een blauw hart: opgeven doet ze niet. Net zo min als het ‘overlevingsteam’, dat haar steunt en dat blijft zoeken naar behandelmethoden die Michèle en anderen kunnen redden. Deze lijkt nu in Duitsland te zijn gevonden. Maar omdat deze gespecialiseerde behandeling niet vergoed wordt, is er de crowdfunding gestart: ‘Samen sterk voor Michele’.

Kans op overleven

Om Michèle een kans op overleven te geven is een bedrag van 90.000 euro nodig. De teller staat nu rond de 25.000 euro. Elke actie of donatie vanuit de politie kan collega Michèle redden. Daarom: doneer! Elke euro is welkom!

#blauwehaven #crowdfunding

Geef een reactie