Politiehart: hoe handhaaf je jezelf onder druk?

Is politiewerk een roeping, de zingeving die bij je past? Doe je het uit overtuiging, vanuit je hart? Passie voor politiewerk is onmisbaar, maar kan een keerzijde hebben. Het boek Politiehart is een must read!

Gewelddadige incidenten, dodelijke ongelukken, suïcides, maar ook respectloos en agressief gedrag… Agenten handhaven de orde op straat. Maar hoe handhaven ze zichzelf? Hoe blijven ze onder dagelijkse druk toch overeind? En overleven ze elke dag weer de soms ingrijpende incidenten?

Passie voor politiewerk

Politiehart is het eerlijke verhaal over passie voor politiewerk. Wat het brengt en wat het kost, zeker als je werkt vanuit roeping en overtuiging. Het is een verhaal over dagelijkse incidenten en innerlijke strijd. De ervaringen zijn een les voor iedereen bij wie helpen in het blauwe bloed zit.

Staat en straat

Politiehart is geschreven door Ivo Recourt: veteraan bij Defensie, voormalig persoonsbeveiliger van de Koninklijke Familie en oud-hoofdagent van politie in de nooddiensthulpverlening. Hij diende de staat, hij diende de straat. En betaalde een prijs. Zijn ervaringen in uniform zijn herkenbaar en een must read voor alle agenten en andere hulpverleners.

Politiehart verschijnt naar verwachting eind november 2022 en is nu al te bestellen.

Geef een reactie