Stenen, stoeptegels en agent gewond

Bij ongeregeldheden in Amstelveen Zuid zijn dit weekend agenten bekogeld met stenen en stoeptegels. Zo’n 100 personen keerden zich tegen de politie. Ook reed een automobilist in op een politielinie. Al 24 personen zijn aangehouden.

Beveiligers bij een partycentrum weigerden bezoekers de toegang. Deze gingen vervolgens de confrontatie aan. De politie wist de situatie te sussen. Later gingen ‘feestgangers’ alsnog te keer tegen de politie. Ze bekogelden agenten met stenen en stoeptegels. Een agent raakte gewond aan zijn onderbeen en werd overgebracht naar het ziekenhuis.

Tientallen agenten met honden en de Koninklijke Marechaussee werden ingeschakeld. De politie vormde een politie-linie om verdere escalatie te voorkomen. Een automobilist reed op de linie in en werd direct aangehouden. Met lange wapenstokken konden de relschoppers uiteindelijk worden verdreven.

Meer aanhoudingen worden verwacht, ook omdat er camera’s in de omgeving hangen. Inwoners en bedrijven zijn opgeroepen om vernielingen te melden.

Lees ook: Geweld tegen hulpverleners niet met cel bestraft

Geef een reactie