Politie verhindert gevecht supporters PSV en FC Utrecht

Bijna 50 supporters van FC Utrecht zijn op een parkeerplaats langs de A2 bij Best aangehouden. Ze wilden ‘op de vuist’ met de harde kern van PSV. Onder meer wapens, bivakmutsen en vuurwerk zijn aangetroffen.

De harde kernen van PSV en FC Utrecht hadden afgesproken dit weekend met elkaar op de vuist te gaan. De plek van treffen: een parkeerplaats langs de A2 in het Brabantse Best. Zodra dit duidelijk werd, schaalde de politie op en hield ze de supporters in de gaten. Ook werd de Mobiele Eenheid geïnformeerd.

Wapens

De toegangswegen naar de parkeerplaats werden afgezet. Auto’s werden staande gehouden en gecontroleerd. Zo’n vijftien auto’s bleken van de hooligans te zijn. Een bestuurder negeerde het stopteken en probeerde in te rijden op een politieagente. Niemand raakte gewond, maar de bestuurder wist te ontkomen. Knuppels, een mes, slagwapens, ploertendoders en bivakmutsen werden in beslag genomen. De hooligans, 47 man, zijn met een stadsbus naar het politiebureau afgevoerd.

Supportersgeweld

Wanneer het gaat om supportersgeweld staat de politie bij voetbalwedstrijden onder het gezag van de burgemeester en de officier van justitie. Ze handhaaft de openbare orde buiten het stadion en spoort strafbare feiten op. Ook begeleidt ze supportersgroepen naar uitwedstrijden

De politie werkt met verschillende partijen samen om te komen tot een persoonsgerichte aanpak van orderverstoorders binnen het voetbal. De ‘Wet maatregelen bestrijding voetbalvandalisme en ernstige overlast’ (Wet MBVEO) geeft burgemeesters, officieren van justitie en strafrechters bevoegdheden om op te treden als de openbare orde en veiligheid in het gedrang komt.

Bron: ED

Geef een reactie