Grote anti-witwasactie tegen drugshandel. Invallen op 22 locaties.

Op maar liefst 22 locaties in Nederland zijn onlangs invallen gedaan in het kader van een anti-witwasactie tegen de drugshandel. Ook in het buitenland waren er invallen: in Luxemburg en Servië. Meerdere verdachten zijn aangehouden.

Honderden rechercheurs waren bij deze actie tegen de zware georganiseerde misdaad betrokken. Volgens het onderzoeksteam hadden de verdachten de afgelopen jaren ruim 100 miljoen euro drugsgeld witgewassen.

Aanhoudingen

Specialistische groepen, zoals het arrestatieteam en de bewakingseenheid deden zeven aanhoudingen: in Amsterdam, Bergschenhoek, Nieuwerkerk aan den IJssel, Oostvoorne, Rotterdam en Uithoorn. De verdachten zitten vast in beperkingen. Ze mogen enkel contact hebben met hun advocaat. Vrijdag worden ze voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer aanhoudingen zijn niet uitgesloten. Bij de invallen in bedrijfspanden en woonhuizen zijn onder meer ook kostbare auto’s, contant geld, bedrijfsadministratie, telefoons en computers in beslag genomen

Onderzoek

Het onderzoek naar de criminele organisatie begon in 2020, twee jaar geleden. De politie kreeg toen informatie in handen over de mogelijke criminele activiteiten. Sindsdien is een team van financieel rechercheurs bezig geweest met verzamelen van bewijslast.

Geef een reactie