BREAKING NEWS! Willem M. veroordeeld

Vrachtwagenchauffeur Willem M. die op 7 juli 2021 motoragent Arno de Korte doodreed, is conform de eis veroordeeld tot twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging. Ook kreeg Willem M. een rijverbod van tien jaar.

Willem M. had in 2015 eerder een aanrijding met agent Dennis, die hierbij zijn arm verloor. Op het moment van de aanrijding wilde de agent de vrachtwagen meenemen naar de weegbrug. Het ongeluk leverde M. een taakstraf op van 160 uur. Vijf jaar later kwam bij een aanrijding een 79-jarige vrouw om het leven. Ook hierbij was Willem M. betrokken. Deze aanrijding leidde niet tot een strafzaak.

Twee kampen

Met betrekking tot de dood van Arno de Korte zijn er nu duidelijk twee kampen: familieleden en collega’s van De Korte die het niet als een zoveelste ongeluk zien. En familieleden en derden die zich scharen achter de versie van Willem M.

Scenario moord

Scenario moord: Willem M. koestert rancune, boosheid en haat naar de verkeerspolitie, vooral motoragenten. Dit door de afhandeling van eerdere aanrijdingen en verschillende boetes voor het te zwaar beladen van zijn vrachtwagen. ‘Als hij een blauw zwaailicht zag, begon hij al te koken’, aldus een getuige. De politie weet dit. Indien nodig moest hij bij voorkeur worden aangehouden door een auto, geen kwetsbare motor. Bij een volgende verkeerscontrole, had Willem M. tegen een bekende gezegd, zou hij een agent doodrijden. Toen De Korte voor hem kwam rijden, gaf Willem M. gas. Hiervoor is een getuige. Ook: Willem M. wantrouwt rechters en politieagenten. ‘95 procent is corrupt. Als ik nu iets verklaar dat net anders is dan eerder, wordt dat meteen tegen me gebruikt.’

Scenario ongeluk

Scenario ongeluk: Willem M. worstelt met de nasleep van de eerdere ongelukken. Op de Waalhavenweg in Rotterdam krijgt hij een stopteken. Willem M. ziet de motoragent pas op een laat moment. ‘Hij pikte mijn remweg in, naar mijn gevoel’. Willem M. rijdt door op de linker rijbaan waar het licht op groen staat. ‘Ik wilde die agent vermijden. Als ik volop in de remmen was gegaan, had ik hem ook geraakt.’ Willem M. rijdt dan 40 à 45 kilometer per uur. De Korte rijdt 18 kilometer per uur als hij van achteren wordt geraakt. Na honderden meters stopt Willem M., controleert de schade aan zijn truck, levert zijn container af en rijdt naar huis. Hij weet zich niets te herinneren.

Eén gedachte over “BREAKING NEWS! Willem M. veroordeeld

  1. De eerste agent verloor een arm. Willem M krijgt een taakstrafje. Onbegrijpelijk!!! Zijn tweede slachtoffer verloor haar leven. Niet te geloven!!! Nu, na zijn derde slachtoffer, krijgt hij 12 jaar… Dat had levenslang moeten zijn zonder parool. De rechterlijke macht heeft opnieuw ernstig gefaald.

Geef een reactie