Ruim 100 kilo illegaal vuurwerk in huis met jonge kinderen

Is het vuurwerkseizoen weer begonnen? In een woonhuis van een gezin met 2 kleine kinderen is 75 kilo vuurwerk van de zwaarste categorie en 28 kilo van een minder zware categorie (1.4) in beslag genomen.

Na een anonieme tip over zwaar illegaal vuurwerk, bracht de politie een bezoek aan een huis midden in een woonwijk in Werkendam. In woon- en slaapkamer troffen ze meer dan 100 kilo vuurwerk aan in dozen. In het huis woont een gezin met 2 kleine kinderen. Ook was het zware voorwerk een direct gevaar voor de omgeving. De bewoners hebben een proces-verbaal gekregen. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

In de strijd tegen illegaal vuurwerk voert de politie (grens)controles uit, ook op hoofd- en binnenwegen in Nederland en in het buitenland. Dit gebeurt in samenwerking met de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie. Tips over illegaal vuurwerk worden zo snel mogelijk nagevolgd.

Op de vuurwerkbarometer van het Openbaar Ministerie is te zien hoeveel verboden vuurwerk de opsporingsdiensten jaarlijks in beslag nemen. De cijfers hebben betrekking op al het illegale vuurwerk zoals omschreven in de Richtlijn voor Strafvordering Vuurwerkdelicten (2020R001). Topmaanden in 2022 waren tot nu toe juni en juli.

Geef een reactie