‘Groetjes van de wijkagent’

‘Komt een drugsdealer bij de politie…’ Nee, de grap met de drugsdealer begint anders.  Een drugsdealer is naar het bureau gebracht. Met appjes wil een klant hem (te laat) voor de politie waarschuwen. En dan?

Het komische relaas van de aanhouding van een 27e jarige drugsdealer in Eindhoven is door een wijkagent op Instagram gedeeld.

Een bekende harddrugsgebruiker stapte in de auto van een inmiddels al even bekende dealer. Al na een paar seconden stapte de gebruiker weer uit: een bekend verschijnsel in de wijk Woensel-Zuid. Koper en verkoper worden door de politie aan de tand gevoeld. De dealer wordt aangehouden, de klant legt op straat een verklaring af. Op weg naar het bureau vindt het volgende gesprek plaats met de dealer:
👮‍♀️Heb je drugs bij?
😐Nee
👮‍♀️Weet je het zeker?
😐Ja
👮‍♀️We gaan je fouilleren…
😕Nee echt niet.
👮‍♀️Ik vorder de uitlevering van drugs, als je dat niet overhandigt en we vinden drugs dan pleeg je een extra strafbaar feit, heb je drugs bij?
😐Nee

Bij een fouillering treffen we cocaïne aan🤦‍♂️ Eerlijk is eerlijk, ik had er wellicht wat nadrukkelijker naar moeten vragen.

(Bron: Instagram)

Intussen verkeert de klant in de veronderstelling dat de dealer nog op vrije voeten is en probeert hem met appjes te waarschuwen. ‘Niet meer rijden met jouw auto en deze week geen snoepjes meer verkopen.’ Waarna allerlei belverzoeken worden verstuurd. De wijkagent appt terug met het mobieltje van de dealer: ‘Te laat, groetjes de wijkagent.’

Bron: RTLNieuws

Geef een reactie