Verdachte overval Mark Gillis klaagt over geweld arrestatieteam

Overmeesterd, geschopt, geslagen en getaserd, vastgebonden en bedreigd. De overval op Mark Gillis duurde een half uur. Nu doet een van de verdachten aangifte tegen leden van het arrestatieteam. Voor gebruik van te veel geweld.

Mark Gillis, zoon van Peter Gillis – Oostappen Groep Vakantieparken en ‘Massa is kassa’ – werd in de nacht van 6 op 7 november 2021 bij zijn chalet op vakantiepark Prinsenmeer in Ommel door drie gemaskerde mannen overvallen, naar binnen getrokken, mishandeld en bedreigd. Ze zouden ook andere familieleden in handen hebben, zeiden ze. Hun buit: een portemonnee, wat horloges, sieraden en een zonnebril.

Verdachten

Drie verdachten werden aangehouden. Twee van hen, zo is deze dinsdagochtend bepaald, blijven in de cel. Het betreft een 40-jarige verdachte uit Den Bosch en een 42-jarige Rosmalenaar. Deze laatste zegt ondanks DNA-sporen onschuldig vast te zitten en gaat aangifte doen tegen leden van het arrestatieteam. Voor het gebruik van te veel geweld.

Arrestatieteam

Een arrestatieteam (AT) is een gespecialiseerd team, dat onder meer ingrijpt in levensbedreigende of tactisch moeilijke situaties, zoals gijzelingen en aanhouding van vuurwapengevaarlijke verdachten. Arrestatieteams kunnen zelfstandig zijn of onderdeel vormen van een groter korps, zoals politie, geheime diensten of de krijgsmacht.

Arrestatieteam in Nederland zijn de Dienst Speciale Interventies, de Bijzondere Bijstands Eenheid, de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten, het Aanhoudings- en Ondersteuningsteam en de Aanhoudingseenheid. Een arrestatieteam wil bij een aanhouding zo min mogelijk geweld gebruiken.

De volgende zitting is op 23 november aanstaande. Dan volgt ook meer informatie van het OM over het onderzoek.

Bron: AD.nl

Geef een reactie