Boze bestuurders frustreren politie

Een ongeluk op de Bosscheweg in Beek en Donk leidt tot een wegafzetting met pylonen en een politiewagen met zwaailicht. De blokkade ergerde weggebruikers, die de discussie aangingen met de politie. Hoe reageerde de politie?

‘Wij willen graag met bestuurders in discussie gaan over waarom een weg afgesloten wordt, maar niet op dat moment. Wij zijn namelijk druk bezig samen met het ambulancepersoneel met het slachtoffer en het verdere onderzoek,’ is te lezen op het Instagram-account van de politie voor de regio Gemert, Bakel en Laarbeek.

Collega’s van politie Helmond waren naar de melding gereden. De eenheid voor de regio Gemert, Bakel en Laarbeek was zelf al druk bezig met een andere (spoed)melding. Samen met het ambulancepersoneel ontfermden de Helmondse collega’s zich over het slachtoffer. Ook deden ze onderzoek naar het ongeluk en richtten ze zich op de veiligheid van het wegverkeer.

Bestuurders reageerden boos op de afzetting en de omleiding die ze moesten maken. Ze wilden de discussie aangaan met vragen over de inzet van verkeersregelaars. Ook reden ze in tegengestelde richting en over een verdrijfvlak. Dit bracht hulpverleners en weggebruikers in gevaar. De automobilisten werden op hun gedrag aangesproken en moesten keren. De collega’s uit Helmond hadden het helaas te druk om ook nog processen-verbaal uit te schrijven.

Via een post op Instagram uit de politie haar frustratie over het bestuurdersgedrag ten opzichte van haar Helmondse collega’s. ‘Alvast bedankt voor de medewerking.’ Een vraag die blijft: is dit gedrag incidenteel of symptomatisch?

Geef een reactie