Hattrick van de Politie en DSI

De Politie en leden van Dienst Speciale Interventies (DSI) hebben op drie plaatsen in Nederland invallen gedaan. In panden in Almelo, Tubbergen en in een voormalige sportschool in Vroomshoop. Drugs en wapens waren waarschijnlijk doelwit.

De voormalige sportschool in Vroomshoop was in 2020 ook al doelwit van de politie. Verschillende verdachten werden toen aangehouden in verband met de productie Crystal Meth. Ze gingen voor jaren de cel in.

Vastgoedondernemer

Opvallend is de inval in Almelo: in de woning van een vastgoedondernemer. De politie had de man ook in 2020 in het vizier. Hij was eigenaar van het pand met de sportschool. De ondernemer claimde toen van niets te weten. Hij stond terecht voor het faciliteren van wietplantages; hiervan werd hij vrijgesproken.

Drugs en wapens

Hoewel de politie de actie nog niet heeft toegelicht, is het waarschijnlijk dat ze niet alleen drugs, maar ook wapens dacht aan te treffen. En bewijzen van de betrokkenheid van de vastgoedondernemer. Vermoedt de politie dat verdachten vuurwapens hebben, dan wordt vaak de Dienst Speciale Interventies ingezet. Deze heeft als overkoepelende dienst de leiding bij nationale operaties van de speciale eenheden van politie en defensie. De DSI is ondergebracht bij de Landelijke Eenheid van de Nationale Politie.

Bron: Tubantia

Geef een reactie