OM eist 12 jaar cel en tbs tegen Willem M.

Het Openbaar Ministerie heeft zojuist twaalf jaar cel plus tbs geëist tegen trucker Willem M. Op 7 juli 2021 reed deze met zijn vrachtwagen motoragent Arno de Korte dood. Arno de Korte werd 47 jaar.

‘Een aanslag op de politie,’ zo noemen de nabestaanden het. ‘Hij is vermoord.’ Het Openbaar Ministerie denkt er ook zo over en eist twaalf jaar celstraf plus tbs. Onder collega’s van De Korte is er evenmin twijfel. Vrachtwagenchauffeur Willem M. negeerde een stopteken, reed de motoragent aan en sleurde hem nog honderden meters mee. Hij stopte, controleerde de schade aan zijn vrachtwagen en reed met hogere snelheid weg.

Niet de eerste keer

Willem M. was eerder betrokken bij een incident met een motoragent. In 2015 had hij een aanrijding met agent Dennis, die hierbij zijn arm verloor. Het ongeluk leverde M. een taakstraf op van 160 uur. Vijf jaar later kwam bij een aanrijding een 79-jarige vrouw om het leven. Ook hierbij was Willem M. betrokken. Deze aanrijding leidde niet tot een strafzaak.

Moord of ongeluk?

Was er op 7 juli 2021 sprake van moord, een aanslag op de politie? Of is de verklaring van Willem M. geloofwaardiger en ging het om een ongeluk? Lees meer in bovenstaand hoofdartikel.

Bron: NOS

Eén gedachte over “OM eist 12 jaar cel en tbs tegen Willem M.

Geef een reactie