Experiment met digitaal spreekuur

Experiment met digitaal spreekuur in Oldenzaal

De wijkagenten in Oldenzaal gaan experimenteren met een digitaal spreekuur in de vorm van een 10-minutengesprek. Elke donderdag is een van de wijkagenten van Oldenzaal een uur bereikbaar via de videobelfunctie van whatsapp. In een gesprek van maximaal 10 minuten kunnen mensen een probleem bespreken of een melding maken. Lees hier meer.

Ruim honderd aanhoudingen na stikstofprotesten

Ruim honderd personen zijn de afgelopen weken aangehouden vanwege overtredingen en misdrijven die verband houden met de boerenprotesten. Het gaat hierbij onder meer om snelwegblokkades, brandstichtingen en afvaldumpingen. In totaal schreef de politie ook meer dan zevenhonderd bekeuringen uit. Lees hier meer.

Plofkraak zinloos, want geen buit te halen

De afgelopen tijd zijn er zes plofkraken geweest in Nederland, bijvoorbeeld in Amsterdam of Schiedam. De kraken veroorzaken veel schade, maar leveren volgens landelijk projectleider ram- en plofkraken Jos van der Stap niks op. ‘Plofkraken zijn zinloos’. Lees hier meer.

Politiebond ‘geïrriteerd’ over vervolging agente van waterkanon

Politiebond ACP is ‘geïrriteerd’ over de beslissing van het Openbaar Ministerie om de agente te vervolgen die tijdens de avondklokrellen in Eindhoven begin vorig jaar een vrouw omverblies met een waterkanon. Volgens voorzitter Wim Groeneweg wordt zo het beeld versterkt dat de politie geweld gebruikt zonder aanleiding. “Er gaat geen agent van huis met het idee iemand te verwonden.” Lees hier meer.

Geef een reactie