Nieuwsoverzicht week 31 – Onderzoek naar vuurwapen gebruik politie

Onderzoek naar vuurwapengebruik politie

De Rijksrecherche onderzoekt alle gevallen van vuurwapengebruik door de politie waarbij doden of gewonden vallen. Het OM, waaronder de opsporingsdienst valt, beoordeelt op grond van de onderzoeksresultaten of de politie al dan niet rechtmatig heeft geschoten. Lees hier meer.

Pedoseksuelen speuren internet af

Pedoseksuelen speuren sociale media af op zoek naar vakantiefoto’s van – vaak willekeurige – kinderen. De politie wil ouders en grootouders waarschuwen: deze onschuldige beelden kunnen daardoor zomaar in kinderpornonetwerken belanden: “Veel verdachten hebben dit soort foto’s op hun computer staan.” Lees hier meer.

Onderzoek naar ophangen Nazivlag

De politie is een onderzoek gestart naar wie afgelopen weekend een hakenkruisvlag heeft opgehangen bij een viaduct langs de A1 bij Stroe (Gelderland). Het tonen van een vlag met een hakenkruis is strafbaar. Lees hier meer.

Onderzoek naar sexuele misstanden Surinaamse Politieacademie

De leiding van het Korps Politie Suriname heeft onlangs een onderzoek ingesteld naar seksuele misstanden op de Surinaamse Politieacademie (PA). Dit nadat een vrouwelijke rekruut onlangs aangifte tegen politieambtenaren van de academie zou hebben gedaan. Lees hier meer.

Geef een reactie