Nieuwsoverzicht week 26: Boeren tegenover politie om beschoten boer: ‘Hij was bijna dood’

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Woensdag is een groep boze boeren bij het cellencomplex in Leeuwarden gaan protesteren. Dinsdagavond werd een 16-jarige bestuurder van een trekker beschoten door de politie. Was dit noodweer van de politie? Lees meer>>

Politie mag naast schieten uit zelfverdediging ook schieten ter aanhouding

Een agent schoot dinsdagavond gericht bij een boerenprotest bij Heerenveen. Volgens de politie probeerden rellende boeren met tractoren in te rijden op agenten en dienstauto’s. Als dat bewezen wordt, mag de politie gericht schieten op verdachten. Uit noodweer, maar ook om iemand aan te houden als hij of zij vlucht. Lees meer >>

Politie heeft per 1 juli 2022 nieuwe regels over geweldgebruik

De gewijzigde geweldsinstructie en nieuwe wet passen beter bij de bijzondere positie van politieagenten. Politieagenten mogen namelijk geweld gebruiken als de situatie daarom vraagt, en burgers mogen dat in principe niet. In de wet werd hiermee geen rekening gehouden en werden opsporingsambtenaren (waaronder politieagenten) hierin niet anders beoordeeld dan een burger. Van politieagenten wordt verwacht dat zij een stap naar voren doen en een dreigende, gevaarlijke situatie weer veilig maken. Lees meer >>

Meer weten over werken bij de politie? Bezoek een van de informatieavonden!

Heb je interesse om bij de Politie te gaan werken? Kom dan naar een voorlichting. En luister tegelijk mee met vragen van anderen. Over werken & leren, de inschrijving of de selectieprocedure. Zit jij nog met vragen? Lees meer >>

Politienieuws.com wordt gemaakt door een onafhankelijke redactie en is niet verbonden met de Politieorganisatie of een andere overheidsinstantie.

Geef een reactie