Nieuwsoverzicht week 25: Landelijke Eenheid politie wordt opgesplitst

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

De Landelijke Eenheid van de politie wordt opgesplitst in twee landelijke eenheden. Dat heeft minister Yeşilgöz-Zegerius van J&V besloten, na een advies daartoe van de Commissie Schneiders. Zowel korps- als eenheidsleiding onderschrijven het besluit, dat moet leiden tot het ontstaan van twee toekomstbestendige, goed bestuurbare landelijke politieonderdelen, waar medewerkers veilig en professioneel hun werk kunnen doen. Lees meer >>

Kwetsbare jongeren vaak slachtoffer van criminele uitbuiting
Criminelen ronselen op grote schaal kwetsbare jongeren om voor hun te werken, en buiten die vervolgens uit. Dat blijkt uit een onderzoek van Centrum tegen Kinderhandel en Mensenhandel (CKM), waar hulpverleners uit dertien steden aan meededen. Lees meer >>

Noodverordeningen in Apeldoorn en bij huis minister Van der Wal in Hierden op nieuwe dag van boerenprotesten
De Gelderse gemeente Apeldoorn werd woensdagavond hermetisch afgegrendeld omdat boeren van plan zouden zijn gearresteerde demonstranten te bevrijden. Ook werd een noodverordening afgekondigd. Harderwijk deed dat eerder al rondom de woning van minister Christianne van der Wal. Kamerleden krijgen het advies om bij ongewenst bezoek meteen 112 te bellen. Lees meer >>

Geef een reactie