Hoofdagent Lieke Hester schrijft haar belevenissen op

De bekendste politieagent van Nederland geeft een unieke kijk achter de schermen.
Een zakkenroller aanhouden, een lichaam zoeken in een donkere woning, een slechtnieuwsgesprek voeren, iemand die suïcidaal is proberen te helpen, een reanimatie uitvoeren of een uit de hand gelopen ruzie sussen: Lieke doet het allemaal, en soms zelfs allemaal op dezelfde dag.

Lieke Hester is hoofdagent bij politiebureau Burgwallen in Amsterdam. Ze blogt en vlogt als Liekeschrijft, haalt graag ijskoffie in Amsterdam-Noord en is gek op de reuring van de Wallen. In Het kan ook nooit normaal doet ze een boekje open over haar leven als agent. Haar inspirerende, beangstigende, spannende, grappige en altijd bijzondere verhalen zijn een ode aan haar werk, haar dappere collega’s en alle hulpverleners.

Zoals Hester in het voorwoord schrijft: ‘Het kan ook nooit normaal is een boek vol verhalen over mijn ervaringen als agent in de grote stad, van surveillant tot hoofdagent. Je zult merken dat het een mix is geworden van allerlei soorten zaken waarmee we als agent te dealen hebben: soms hard, vertederend, beangstigend, misselijkmakend, spannend, grappig, grof of soms alleen maar ‘bijzonder’. Ik schrijf beeldend, met veel details, en op deze manier hoop ik dat je het gevoel hebt dat je een beetje over mijn schouder en in mijn hoofd meekijkt, dus ook met de ‘o ja, dat maakten we ook nog mee’-momentjes: beschouw mijn verhalen als twee in één, meer waar voor je geld.’

Binnenkort lees je een recensie op http://www.politienieuws.com!

Interesse? Bestel dit boek bij uw lokale boekhandel. Kijk hier voor een overzicht.

Geef een reactie