Nieuwsoverzicht week 21: Amsterdamse burgemeester doet aangifte tegen bedreigingen

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

In bos gevonden Xavier (19) omgekomen door misdrijf
De 19-jarige Xavier Durlinger, van wie het lichaam gistermiddag in een bos bij het Limburgse Sittard is gevonden, is slachtoffer van een misdrijf. Dat is met zekerheid te zeggen, meldt de politie. Sinds vorige week woensdag werd hij vermist. Lees verder >>

Burgemeester Halsema doet aangifte
Burgemeester Femke Halsema doet aangifte van de doodsbedreigingen die zij kreeg nadat de gemeente bekend had gemaakt dat Ajax niet in de stad gehuldigd kon worden. ‘Ik kan best tegen een stootje, maar de inhoud van deze berichten was zo ernstig dat aangifte noodzakelijk was.’ Lees verder >>

Meer dan 180 aanhoudingen tijdens de internationale politieactie Trivium
Tijdens de zestiende editie van de internationale actie Trivium zijn minimaal 180 verdachten aangehouden en 45 voertuigen in beslag genomen. Dit gebeurde onder coördinatie van de Nederlandse politie en in samenwerking met Europol en zeventien andere landen. Lees meer >>

Meldpunt verward gedrag is voorbeeld voor heel Nederland
Een Flevolands meldpunt voor verwarde mensen is een voorbeeld voor heel Nederland. Dankzij het meldpunt van Openbare Geestelijke Gezondheidszorg (OGGz) is het voor de politie makkelijker geworden om verwarde personen onder de hoede van de zorg te brengen. Er loopt hiervoor nu een pilot in de politieregio Midden-Nederland. Daarna wordt de werkwijze uitgerold in het hele land. Lees meer >>

Tiental tips binnengekomen bij politie over moord op Sedar Soares
Het coldcaseteam van de politie heeft “een tiental tips” binnengekregen over de moord op Sedar Soares, zegt politiewoordvoerder Elianne Mastwijk in Goedemorgen Nederland. “Ik kan op dit moment niet zeggen wanneer die exact zijn binnengekomen of wat de inhoud ervan is”, aldus Mastwijk. Lees meer >>

Bronnen: RTL.nl, het Parool, politie.nl, Omroep Flevoland, WNL

Geef een reactie