Nieuwsoverzicht week 20: Nederlanders opgepakt voor plofkraken in Duitsland

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij.

Fietsendief gepakt dankzij oplettend jochie (12)
Agenten van het Basisteam Weerijs in Rijsbergen hebben er een nieuwe beste vriend bij. Met hulp van een zeer alerte twaalfjarige jongen wisten ze een notoire fietsendief aan te houden. De jongen werd voor zijn dienstbaarheid beloond met een echte politie-patch. Lees meer >> 

Politie raapt bankbiljetten van de snelweg
Twee mensen in een auto hebben op de A16 bij Prinsenbeek een groot aantal bankbiljetten uit hun auto gegooid. Dat deden ze maandag terwijl ze achtervolgd werden door de politie. De politie had de achtervolging ingezet omdat de bestuurder niet wilde stoppen voor een controle. Lees meer >>

Drie Nederlanders opgepakt voor reeks plofkraken in Duitsland: ruim 958.000 euro gestolen
De politie heeft dinsdag drie mensen opgepakt in Haarlem en Vianen die worden verdacht van een reeks plofkraken in Duitsland, meldt Europol donderdag. De drie zouden deel uitmaken van een bende die vorig jaar tussen oktober en november acht geldautomaten heeft opgeblazen in de Duitse deelstaten Hessen, Baden-Württemberg, Nedersaksen en Rijnland-Palts. Daarbij zou ruim 958.000 euro zijn gestolen. Lees meer >>

Verdachte (72) aangehouden na aantreffen doodgeschoten man 
De recherche heeft een 72-jarige verdachte met zowel de Israëlische als de Litouwse nationaliteit aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de gewelddadige dood van een 23-jarige man uit Amstelveen. Dit slachtoffer werd op 12 april 2021 in het onderzoek naar zijn vermissing overleden aangetroffen in zijn inbeslaggenomen bestelauto en bleek te zijn doodgeschoten. Omdat de recherche vermoedt dat er meer mensen bij de zaak betrokken zijn geweest en het motief nog niet vaststaat, blijft informatie (over mogelijke betrokkenen) nog steeds zeer welkom. Lees meer >>

RTL5 werkt samen met politie in nieuw opsporingsprogramma
RTL5 gaat de strijd aan met AVROTROS door met een concurrent van het programma ‘Opsporing Verzocht’ te komen. Het nieuwe RTL-programma krijgt de titel ‘Opsporing NL’, waarin politie en Openbaar Ministerie wekelijks aandacht gaan besteden aan actuele opsporingsonderzoeken. Lees meer >>

Geef een reactie