Nieuwsoverzicht week 15: Landelijke Eenheid moet op de schop

Heeft u het nieuws van de afgelopen dagen gemist? De redactie zet de highlights voor u op een rij. 

Commissie Schneiders én politie: fundamentele veranderingen nodig bij Landelijke Eenheid
De Landelijke Eenheid van de politie verdient fundamentele aanpassingen. Alleen zo kunnen de bijna 6000 medewerkers op een veilige en professionele wijze hun werk blijven doen. De snel veranderende criminaliteit en de manier waarop die moet worden bestreden, maakt de noodzaak tot verandering extra urgent. Lees meer >>

Geweldcijfers 2021: meer incidenten waar politie geweld moest gebruiken
Het effect van de coronatijd op de samenleving, en daarmee ook op het politiewerk, is terug te zien in de geweldscijfers van de politie. Het aantal incidenten waarbij geweld werd gebruikt, kwam in 2021 op 18.477. Dat zijn ongeveer 2000 incidenten met geweld meer dan in het jaar daarvoor. Ook het aantal geweldsaanwendingen (30.046) en gebruikte geweldsmiddelen (35.882) namen toe. Lees meer >>

Bijna 300.000 beveiligingscamera’s geregistreerd bij de politie
Bij politiedatabase Camera in Beeld zijn in Nederland inmiddels 299.103 camera’s geregistreerd, blijkt uit cijfers die door NU.nl bij de politie zijn opgevraagd. De politie maakt van de database gebruik om te zien waar in Nederland camerabewaking is. Bij misdrijven kan de politie vervolgens via het systeem beelden opvragen. Lees meer >>

Politie ontslaat twee medewerkers wegens ernstig plichtsverzuim
Twee politiemedewerkers uit Oost-Nederland zijn onlangs onvoorwaardelijk ontslagen. Beiden hebben zich volgens de politie schuldig gemaakt aan zeer ernstig plichtsverzuim, maar de zaken staan wel los van elkaar. Lees meer >>

Politie test drone die autonoom naar incident vliegt en beelden doorstuurt
De politie test een automatische drone die zelfstandig naar een incident vliegt om beelden door te sturen. Daardoor moet de meldkamer beter kunnen inschatten hoeveel politiecapaciteit en hulpverlening er nodig is. Lees meer >>

Bronnen: Politie.nl, Nu.nl, IJmuider Courant, RTLnieuws

Geef een reactie