Wijkagent Chris: ‘Via sociale media ben ik goed te bereiken voor de burger’ 

Chris Beniest is sinds juni 2021 Digitaal Wijkagent in het gebied Gooi en Vechtstreek Noord. Hieronder vallen onder andere de gemeenten Gooise Meren, Huizen, Laren en Blaricum. Chris is in 2006 begonnen bij de politie omdat hij een verschil wilde maken in de maatschappij. Daarnaast kan hij ook niet tegen onrecht, dus werken bij de politie sprak hem erg aan. Hij vertelt deze week over zijn ervaring als digitaal wijkagent! 

De voorbereiding op de Politieacademie 
‘Het werk is nog leuker dan ik verwacht had voordat ik begon bij de politie.’ Chris geeft aan dat zijn werk nog diverser en uitdagender is dan hij had verwacht. ‘Het ene moment ben je iemand het leven aan het redden en het andere moment ben je bezig met een winkeldief, om daarna nog met de jeugd te spreken die overlast veroorzaakt.’ Deze verschillende zaken spelen zich ook nog eens af binnen dezelfde werkdag van negen uur. 

Chris Berniest, digitaal wijkagent

De taken van een digitale wijkagent 
Chris is digitaal wijkagent, wat inhoudt dat hij online zichtbaar is en online kan verbinden met de burgers van het gebied waar hij werkzaam is. ‘Ik vergaar mijn informatie online en zorg dat dit bij de juiste wijkagent terechtkomt om op deze manier de wijk en het web te verbinden.’ Daarnaast geeft hij ook advies aan mensen over gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime. ‘Ook geef ik jongeren advies over zaken die bij de jeugd spelen zoals sexting. 

Het leuke en minder leuke contact 
Om het contact met burgers goed te onderhouden, is Chris actief aanwezig op verschillende social media platforms, zoals instagram. ‘Hierdoor ben ik goed te bereiken voor de burger.’ Hij kent zijn wijk en de wijkagenten die hier werkzaam zijn, wat ervoor zorgt dat hij snel kan inspelen op de actualiteiten. Dit zorgt ervoor dat hij een goede digitale wijkagent kan zijn! Ondanks dat Chris enthousiast is over zijn werk, zijn er ook minder leuke kanten. ‘Het lastigste in het werk vind ik nog altijd het slechte nieuws brengen aan nabestaanden. Je komt bij mensen aan de deur met de wetenschap dat jij hun levens gaat veranderen met het nieuws dat jij komt brengen.’ Ondanks dat vindt Chris zijn werk erg leuk, met name de diversiteit in het werk spreekt hem aan. ‘Je weet op een dag nooit wat er gaat gebeuren.’ Wij wensen Chris nog veel succes met zijn werk, wat soms vast een grote uitdaging zal zijn!  

Volg hem via het Instagramaccount: digitaal_wijkagent_gnv_noord.

Geef een reactie