Verandering op de Politieacademie om sneller agenten klaar te stomen

De komende jaren zijn er mede door de vergrijzing 17.000 collega’s voor de Politie nodig. Om te zorgen dat er sneller nieuwe agenten bij komen en de opleiding beter aansluit bij de praktijk, heeft de politieacademie haar opleiding met een jaar ingekort. Maar kan je nu ook makkelijker agent worden? (Spoiler: nee.)

Oorspronkelijk duurde de mbo-4-opleiding tot agent drie jaar. De studenten krijgen theorieles over het vak, fitheidstraining, schietles en doen praktijkervaring op. Sinds 2021 duurt dezelfde opleiding twee jaar.

Het doel van de politieacademie is om ieder jaar steeds meer studenten aan te nemen. ,,We hebben nu vier instroommomenten per jaar.’’ Nu kunnen agenten in de dop bijvoorbeeld in januari 2023 instromen voor de niveau-4-opleiding. ,,Het uiteindelijke doel is om ook meer studenten aan te nemen en deze gelijktijdig over het jaar te verdelen.’’

Lees meer over de vernieuwde aanpak in het artikel van het AD.

Geef een reactie